Nordmark.org

Kommande

Inga kommande händelser


Välj språk

Händelselista

<< Maj Juni 2011 Juli >>
<< 2010 Jan  Feb  Mar  Apr  Maj  Jun  Jul  Aug  Sep  Okt  Nov  Dec   2012 >>
fredag 10 juni 2011vid1800 - Snigeljakt
Inlagd av: Geiri  Kategori: Evenemang  Kontakt: g_tazzz©yahoo.com 
När: fredag 10 juni 2011vid1800 Slutar söndag 12 juni 2011vid1200
Plats: Nässelträsk
Vi misslyckades med att göra det officiellt, men det hindrar inte att sniglarna måste jagas!

Snigeljakten 10-12 juni

Nu är det återigen dags att jaga och dräpa de överlevande snigelbestarna! Precis som under de senaste åren kommer vi att tälta på en vacker ö i en norrländsk sjö. Vi lagar all mat över en lägereld, och lever ett någorlunda medeltida liv utan alltför mycket moderna prylar. Det är helt och hållet ett tältevent, ute på ön finns inga moderna saker, inget rinnande vatten, hus eller annat. Allt vi behöver måste flyttas ut till ön i små båtar, och det finns inga stora, helt plana ytor på ön. Tänk på det när ni packar, och försök att ha någorlunda oömma kläder.
Årets Snigelbane utses genom den traditionella Snigeltorneringen. Som vanligt kommer vi att hålla en bunt andra tävlingar, lekar och utflykter där alla som vill kan vara med.
När vi har dödat samtliga snigelbestar äter vi upp dem tillsammans med andra läckerheter, och det går bra att dricka vad man vill under hela helgen. Elden kommer också att hållas liv i under hela tiden, så att vi håller oss varma och skrämmer bort snigelbestarna.

Eventet kostar 200kr. Barn som äter mindre än vuxna och deltar i eventets aktiviteter betalar 100kr och små barn som äter väldigt lite och inte deltar betalar så klart inget. På fredagen serveras lite mat men ingen större middag, däremot går det utmärkt att grilla saker man tagit med sig själv.

Vägbeskrivning med bil från norr och söder:

Ta er till E4:an, och följ den till Ånäset (lite norr om Robertsfors). Sväng av vid OK/Q8 i Ånäset (här börjar SCA-skyltarna). Härifrån är det ca 14 km till siten. Följ vägen förbi Flarken och Inre Ultervattnet, och sväng inte av någonstans förrän det finns skyltar.
För GPS-folket:
Lat: N 64º 17' 51.85"
Long: E 20º 43' 42.96"
Vi sätter upp särskilda SCA-skyltar med sniglar på. Följ bara hemmagjorda SCA-skyltar med sniglar på, skogsbolaget SCA är aktiva i området och har många skyltar, men deras saknar sniglar.

Vägbeskrivning med flyg, tåg, buss eller båt:

Skaffa biljetter till Umeå eller Skellefteå och meddela autokraten när och till vilken stad ni kommer, i så god tid som möjligt.

Anmälan skickas till g_tazzz©yahoo.com
Anordnande grupp är Enhärjir, med Uma som sponsrande grupp.
Autokrat och marsk är Geiri í Hrauni.
Berätta i anmälan om ni vill delta i själva torneringen, det finns extra information till deltagarna. Berätta om det finns små barn även om de inte behöver betalas för. Berätta om alla former av särskilda sovbehov. Det går att sova inomhus om det verkligen är nödvändigt, men huset finns inte på ön utan man måste då fara in till land. Annars kan man sova i sitt eget tält, medeltida på den centrala tältplatsen eller mundant uppe i skogen, eller låna en plats i ett av våra tält. Minst ett tält kan värmas upp om det behövs. Se till att berätta vilket alternativ ni väljer. Vi behöver också veta om eventuella matproblem av olika slag.

Eventet öppnar 18.00 på fredagen, men ring autokraten om ni vill komma tidigare och göra i ordning platsen, det går antagligen. Vi skall ha våra tält och annat nertagna och börja forsla saker iland 12.00 på söndagen.

Anmäl er senast 3 juni, betala kontant på plats. Kommer ni på senare att ni ändå kan komma så kontakta autokraten!

Nästa -ANT- händelser...
fredag 17 juni 2011 Midsummer Coronation
fredag 24 juni 2011 Midsummerparty
onsdag 13 juli 2011 Medeltidsdagar i Luleå och Arvstournering
fredag 05 augusti 2011 Medeltidsveckan 2011
fredag 26 augusti 2011 Aros Historic fencing Camp
lördag 03 september 2011 Storstyringkampen!
lördag 03 september 2011 Höstabud
fredag 09 september 2011 Örehus JaktGille IV
fredag 23 september 2011 Höstdans
fredag 07 oktober 2011 Autumn Crown Tournament


 

Välkommen

Användarnamn:

Lösenord:


Kom ihåg mig

[ ]
[ ]
[ ]


Nordmark is the Swedish branch of the Society for Creative Anachronism
This is the recognized Web Page for the Principality of Nordmark of the Society for Creative Anachronism, Inc.
It is not a corporate publication of the Society for Creative Anachronism, Inc. and does not delineate SCA policies.
In cases of conflict with printed versions of material presented on this page or its links, the dispute will be decided in favor of the printed version

Frågor, önskemål och åsikter om siten kan lämnas till webmaster genom att skicka ett mail till webmaster (at) nordmark.org