Nordmark.orgApril 2018

Händelser denna månad: 1

MTOTFLS


1
234578
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30Kommande

04 majvid1800
Dubbelkriget XXXI


Välj språk

SKA-SCA-FAQ

FAQ om Affilieringen mellan SCA Inc och SKA Nordmark
den måndag 05 december 2005
av Laszlo författarlista
i Officiella Nordmark

Vanliga frågor och svar SKA / SCA Inc. affiliering

Vad innebär affilieringsavtalet mellan SCA Inc. & SKA?

Affilieringsavtalt mellan SCA Inc. och SKA Nordmark innebär i korthet att de båda organisationerna jämställer och erkänner varandras medlemskap.

Vem har bestämt att SCA Inc. och SKA skall upprätta ett affilieringsavtal?

Från SKA Nordmark har det länge varit en ambition att jämställa medlemskap med SCA Inc. Detta har förts fram och diskuterats på SKA:s årsmöten. En attitydundersökning/enkät har gått ut till alla SKA och SCA medlemmar i Sverige. Avtalet mellan SKA Nordmark och SCA Inc. har förhandlats fram mellan representanter för SCA Inc.s BoD, Drachenwalds drots, representanter för SKA Nordmarks styrelse samt representanter för det finska SKA vilka haft en rådgivande roll. Avtalet som förhandlades fram har presenterats och godkänts av SKA Nordmarks årsmöte.
Kommer jag fortfarande kunna vara International member i SCA Inc.?

Tills vidare finns denna möjlighet. SCA Inc. har dock signalerat för att de vill upphöra med medlemshantering i Sverige helt. Om du vill bli International member i SCA Inc. går du tillväga som vanligt. Fyll i SCA Inc:s medlemsansökan och skicka den till USA.
Hur får tillgång till Tournaments Illuminated (TI), Complete Anachronist(CA) och andra kungadömens tidskrifter (KN)?

SKA Nordmark har givits möjlighet att distrubiera andra SCA publikationer än Dragons Tale. Till en början kommer vi dock inte att erbjuda den tjänsten. Den som vill prenumerera på TI, CA eller KN måste tills vidare beställa prenumerationen från SCA.
Hur kommer jag få tillgång till Dragons Tale?

Dragons Tale kommer att bli en del av Silversparren och de två tidskrifterna distrubieras gemensamt.
Vad kostar medlemskap i SKA?

Ett individuellt medlemskap i SKA Nordmark kostar 50 kr för 12 månader. Ett individuellt medlemskap i SKA Nordmark med 12 månaders prenumeration på Dragons Tale och Silversparren kostar 300 kr.
Vad ingår i medlemskap i SKA?

Som medlem i SKA Nordmark har du rösträtt vid SKA Nordmarks årsmöte och kan påverka föreningens inriktning och verksamhet. Medlemskap i SKA Nordmark är jämställt med medlemskap i SCA Inc.
Hur blir jag medlem?

För att bli medlem i SKA Nordmark måste du först fylla i en medlemsansökan (http://www.nordmark.org/census/). Medlem blir du sedan när du betalt in på hemsidan angiven summa pengar till angivet postgirokonto, samt att kassören fått dina pengar och aktiverat ditt medlemsskap.
Måste jag bli medlem via en lokalförening?

Nej, du kan betala in din medlemsavgift direkt till Nordmark och fylla i medlemsansökan och på så sätt bli medlem.
Mitt medlemskap i SKA/SCA går ut före mitt medlemskap i SCA/SKA. Hur gör jag för att få det nya medlemskapet så enkelt som möjligt?

Eftersom det finns så många olika varianter av lokala medlemskap är det svårt att svara generellt på denna fråga. Om du bara är medlem i SCA idag så är det enklast att vänta tills ditt medlemskap går ut och därefter förnya ditt medlemskap genom att bli medlem i SKA Nordmark. Om du är medlem i en lokalförening, SKA Nordmark och SCA Inc. idag råder vi dig att kontakta din lokala kassör för att diskutera vad som blir bäst för dig.
Måste jag ha en waiver on file om jag vill slåss?

Du kommer inte att behöva en waiver så länge du befinner dig i Sverige eller Finland. Om du däremot reser utomlands och deltar i SCA evenemang så måste du fylla i en waiver för det evenemanget.
Måste vi fortfarande skicka rapporter till SCA:s ämbetsmän?

Ja.
Vad är SKAM-projektet/Skampålen-projektet?

SKAM-projektet syftar till att skapa ett medlemsregister som bas för hanteringen av alla medlemmar i Nordmark och dess lokalföreningar. Detta register är en förutsättning för att vi skall kunna ha en samordnad administration av medlemskap i SKA Nordmark.
Gäller SCA:s försäkring våra evenemang?

Nej.

Kommer vi att ändra på sättet som ämbetsmän tillsäts i Nordmark?

Det finns i dagsläget inga sådana planer.
Måste man ha DT för att vara ämbetsman?

Ja.
När börjar det gälla?

Målet är att kunna erbjuda de första nya medlemskapen från 1/1 2006. 

Välkommen

Användarnamn:

Lösenord:


Kom ihåg mig

[ ]
[ ]
[ ]


Nordmark is the Swedish branch of the Society for Creative Anachronism
This is the recognized Web Page for the Principality of Nordmark of the Society for Creative Anachronism, Inc.
It is not a corporate publication of the Society for Creative Anachronism, Inc. and does not delineate SCA policies.
In cases of conflict with printed versions of material presented on this page or its links, the dispute will be decided in favor of the printed version

Frågor, önskemål och åsikter om siten kan lämnas till webmaster genom att skicka ett pm till webmaster Verda eller ett mail till webmaster (at) nordmark.org